Wel of geen gemeentelijke monumentenlijst.

03-06-2013 13:37

GELDROP-MIERLO - Vanavond buigt de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo wederom over de voorstellen voor de afschaffing van de gemeentelijke monumentenlijst.

 

Geldrop-Mierlo heeft in november vorig jaar besloten met de gemeentelijke monumentenlijst te stoppen. Daarvoor had de gemeenteraad twee hoofdredenen: een bezuiniging van zo'n 16.000 euro en de wens om burgers minder met regeltjes te vermoeien.

Dat besluit stuitte op veel verzet van onder andere heemkundekring Myerle, heemkundekring Heeze-Leende-Zesgehuchten, Erfgoedvereniging Heemschut, de Henri van Abbestichting, Stichting Cuypersgenootschap en Monumenten Mierlo/Ergoed Mierlo. De bezwarencommissie verklaarde de meerderheid van de bezwaren gegrond en als reactie daarop trok het college het besluit in. Alleen het college van B en W hoopt via een omweg alsnog de lijst te kunnen schrappen.

Doordat het college het wederom wil proberen is er weer veel verzet. Ook een deel van de gemeenteraad is tegen, alleen of dit een meederheid is, is niet duidelijk.

Deel van de tekst is afkomstig van het Eindhovens Dagblad: www.ED.nl

De gemeentelijke monumenten van Mierlo: