Monumenten Mierlo

korte geschiedenis:

Monumenten Mierlo is opgericht door Tim Swinkels (16 jaar) op 21 februari 2013 met als voornaamste doel op te komen voor het behoud van de gemeentelijke monumentenlijst(dat doel is bereikt). Doormiddel van social media waren meer verschillende mensen te bereiken. Na een tijdje werdt het tijd voor een website waar foto's en informatie op geplaatst konden worden. Begin mei ging de website in de lucht. Op de website staat informatie over rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten in Mierlo. Ook al het nieuws over de monumenten kun je vinden op de website.

  Huize karelstein: Een van de mooiste panden van Mierlo

 

Krantenartikel Tim Swinkels:

 

MIERLO - Als de zestienjarige Tim Swinkels uit Mierlo monumentale panden staat te fotograferen, wordt hij wel eens vreemd aangekeken.

"Jong en foto's maken van huizen, mensen gaan dan toch verkeerde dingen denken", zegt Swinkels. Bezorgd zijn is niet nodig, want de Mierlose scholier heeft alleen maar goede bedoelingen.

Vanaf begin dit jaar is hij actief op internet onder de naam Erfgoed Mierlo. Hij publiceert via Twitter, Facebook en zijn eigen website Monumenten Mierlo informatie en foto's, ook over bouwwerken die (nog) geen status hebben, maar het volgens hem wel verdienen.

Ondanks dat de Mierlonaar al heel wat 'volgers' heeft, weten velen niet wie er achter het initiatief schuil gaat. "Aan de reacties die ik krijg, merk ik dat mensen denken dat het via het heemkundekring gaat. Ik heb mezelf bewust wat op de achtergrond gehouden want anders nemen ze mij als zestienjarige misschien toch niet serieus."

Als afsluiting van zijn opleiding aan het Vakcollege Helmond heeft hij een werkstuk gemaakt over de geschiedenis van Mierlo. Toen dat af was en hij dus tijd over had, is Swinkels begonnen met de informatie te delen op internet. Swinkels is van plan nog een tweede website te maken over het ontstaan van Mierlose straten en wijken.

Bron: ED.nl

Contact: Erfgoedmierlo@gmail.com