'Verzet' tegen centrumplan Mierlo

28-01-2014 11:37

MIERLO - Weerstand tegen herinrichtingsplan voor centrum Mierlo. "Gemeente lokt auto's het centrum in." De herinrichtingsplannen voor het centrum van Mierlo roepen weerstand op onder Mierlonaren.

Een email circuleert onder dorpsgenoten om hen te attenderen op het plan en de mogelijkheid om te reageren. Tot woensdag 29 januari kunnen Mierlonaren hun zienswijze op de plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte kenbaar maken bij de gemeente.

Tijdens twee inspraakavonden heeft de gemeente onlangs het plan gepresenteerd voor in totaliteit 125 belangstellenden. Bij elkaar zijn er tot gisteren volgens een gemeentewoordvoerster twintig zienswijzen van burgers binnengekomen. Een daarvan is van Mierlonaar Nico van den Boomen (58), initiatiefnemer van de per email circulerende brief.

Van den Boomen is tegen het plan zoals het er nu ligt. Daarin komen in het nieuwe winkelcentrum Den Binnen twee grote supermarkten en om de extra toeloop op te vangen is in het plan voorzien in 123 extra parkeerplaatsen in het centrum. Een flink deel van het Molenplein wordt daartoe bestraat, bomen worden gekapt en deels herplant.

Van den Boomen: "De gemeente lokt massaal auto's het centrum in. Openbare ruimte, gemeenschapsgrond waar we allen gebruik van maken, waar kinderen op spelen wordt volkomen opgeofferd voor de portemonnee van een projectontwikkelaar. Geen enkele zichzelf respecterende gemeente doet dit nog. Ons college van B en W is niet opgewassen tegen de vastgoedsector."

Bron: ED.nl