Monumenten Geldrop-Mierlo behouden

04-06-2013 17:56

GELDROP-MIERLO - Heel even leek het erop dat de gemeentelijke monumentenlijst in Geldrop-Mierlo hoe dan ook zou worden afgeschaft.

Maar het overgrote deel van de gemeenteraad kwam daar maandagavond op terug. "Bij de begrotingsbehandeling vorig jaar zaten we fout door veel te snel 'ja' te zeggen tegen afschaffing van de monumentenlijst", stelt Niek Engbers (PvdA/GroenLinks). Ook Wil Maasakkers (D66) wil terugkomen op het eerder gemaakte raadsbesluit: "We hebben toen met z'n allen zitten slapen. Mensen in mijn omgeving die mij erop aanspraken, hebben me wakkergeschud."

Het CDA, DGG en OGM sloten zich hierbij aan. Ook de SP vindt dat de monumentenlijst moet blijven. "Wij waren eerder ook al tegen", aldus Miranda Verdouw. Alleen de VVD vindt dat de afschaffing moet worden doorgezet.

Wethouder Wim Vissers liet weten enigszins verrast te zijn door het feit dat bijna de complete gemeenteraad terugkomt op het besluit. "Ik zat te denken: wat heeft er die avond in de koffie gezeten." Volgens de wethouder heeft de procedure, die nu nutteloos is gebleken, onnodig veel tijd en geld gekost.

Door de situatie waarin de raad eerder een opdracht gegeven heeft aan het college, maar nu bij het gevolg niet akkoord gaat, moet wethouder Vissers met het college van B en W in overleg. Hij belooft daar voor de gemeenteraad op 24 juni op terug te komen.

Bron: ED.nl