GroenLinks: Molenplein Mierlo moet groen blijven.

12-01-2014 17:55
 

 

MIERLO - GroenLinks is tegen het plan om het Molenplein in Mierlo gedeeltelijk te verharden. "Het groene veld voor de molen is een beeldbepalend gezicht van Mierlo en dat moet zo blijven", aldus GroenLinks gemeenteraadslid Niek Engbers.

GroenLinks voerde zaterdagochtend actie op het Molenplein in Mierlo.

Niek Engbers heeft de ontwerpen voor het centrumplan van Mierlo bij zich. "Wij zijn groot voorstander van de herinrichting. Het centrumplan Mierlo omhelst vele mooie plannen, waaronder de aanpak van winkelcentrum Den Binnen", maakt Engbers duidelijk. Zijn partij is niet tegen het centrumplan, maar wel tegen gedeeltelijk verharden van het Molenplein. De gemeente wil hiermee het Molenplein geschikt maken voor de weekmarkt en extra parkeerplaatsen realiseren voor winkelend publiek. "Een ongekend slechte ontwikkeling. Het groene karakter van het centrum van Mierlo wordt hiermee ernstig aangetast."

Volgens Engbers is verharding van het Molenplein helemaal niet nodig. "Er zijn voldoende alternatieven. Je zou de weekmarkt kunnen houden op het plein voor het Mierlose gemeentehuis. Een deel van de Vesperstraat zou hiervoor ook gebruikt kunnen worden. Extra parkeerplaatsen kunnen gecreëerd worden rondom de Rabobank of aan de achterkant van de Molen."


 


 

Bron: ED.nl